Vakdiploma's

Bate Batema is specialist in rietdekken. Om ons vakmanschap aan te tonen delen we graag onze vakdiploma’s met u. Bekijk ze allemaal hieronder.

Vakdiploma Rietdekken

Keuringsrappporten rietdekken

Het riet is gelegd op dampdichtfolie met daarop 18mm spanoplaat. Het riet heeft een R waarde van 4.2 en een brandveilig dak. Het riet is afkomstig uit N.O. China, natuurgebied Zhalong-Qiqihar. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge, dus droge winters, is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte wat het riet waterafstotend maakt, het beste riet wat er nu te koop is. 

Het rieten dak is gebonden met dubbel gegalvaniseerd draad en RVS binddraad. Op de hoeken zijn stormsteken gezet, wat het rieten dak zeer stijf maakt. Het gele rieten dak heeft een zeer strakke maat met een dikte van 30-32 cm en een 14cm slijtlaag. Alles ruim voldoende. Er zijn tevens drie dakramen ingedekt wat er mooi en vakkundig uitziet. De nokvorsten zijn strak en vakkundig aangebracht en gevoegd met mortel, onder de pannen een strook gaas wat de mortellaag wapent. Het gehele rieten dak ziet er vlak en strak uit, zichtlijnen zijn recht en een keurige afwerking. 

Een uitermate vakkundig gelegd rieten dak en topkwaliteit. Dit garandeert een rieten dak met een lange levensduur. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Jistrum

Het rieten dak is gelegd met Chinees riet. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge en droge winters is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte, wat het riet waterafstotend maakt. Rietdekker Bate Batema heeft een uitmuntend stukje werk geleverd. Dit is een moeilijk dak met veel onderbrekingen, het is een echt plaatje geworden. 

De dakdiktes zijn  ± 30 cm onderaan en 28 cm bovenaan.  De slijtlaag is 12-13 cm, uitmuntend goed. Het gehele rieten dak is met zorg gelegd. Vlak en zeer strak werk. Metselwerk van de nok is keurig uitgevoerd. Ik heb nergens onvolkomenheid kunnen ontdekken. Dit rieten dak krijgt een absolute 10.]

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Tynaarlo

Dit riet is afkomstig uit N.O. China, natuurgebied Zhalong-Qiqihar. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge, dus droge winters, is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte wat het riet waterafstotend maakt. Het rieten dak is voldoende vastgebonden met dik draad en RVS binddraad. Op de hoeken en breeuwen zijn stormsteken aangebracht. 

Alle vlakken zijn onderaan 30 en bovenaan 28 cm met een slijtlaag van 10-12 cm. Ruim voldoende. Een rieten dak behoort vlak te worden opgeleverd. Dat is met dit rieten dak goed gelukt, strak en vlak uitgevoerd. Dakramen zijn vakkundig ingedekt, waar nodig voldoende ruimte voor afwatering. Tevens is de loodafwerking netjes en vakkundig uitgevoerd. Een vakkundig gelegd rieten dak wat jaren mee zal gaan. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Zeijen

Dit riet is afkomstig uit N.O. China, natuurgebied Zhalong-Qiqihar. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge, dus droge winters, is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte wat het riet waterafstotend maakt. Het rieten dak is voldoende vastgebonden met dik draad en RVS binddraad. Op de hoeken en breeuwen zijn stormsteken aangebracht. Alle vlakken zijn onderaan 30 en bovenaan 28 cm met een slijtlaag van 10-12 cm. Ruim voldoende. 

Een rieten dak behoort vlak te worden opgeleverd. Dat is met dit rieten dak goed gelukt, strak en vlak uitgevoerd. Dakramen zijn vakkundig ingedekt, waar nodig voldoende ruimte voor afwatering. Tevens is de loodafwerking netjes en vakkundig uitgevoerd. Dit rieten dak is vakkundig gelegd met buitengewoon goed riet. Vakwerk met een hoofdletter. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Meden

Dit rieten dak is gelegd door rietdekkersbedrijf B. Batema. Het dak is gelegd met 1e soort lang en vrij grof chinees riet, afkomstig uit de Qiqihar Zhalong. Dit riet is van superieure kwaliteit. Door de lengte uitermate geschikt voor een rieten dak als hierboven genoemd. De rietdekker heeft goed strak werk geleverd, een zeer goed gesloten dak met een prachtige stoppel. Goed gebonden en een hard rieten dak. De hoeken zijn voorzien van stormsteken ook de breeuwen. Dakdikte onder ± 32 en boven ± 29 cm. Slijtlaag gemiddeld 14 cm. Kortom, een prachtig en zeer goed rieten dak. W. van Dijk, Rieten Dak Advies geeft dit dak een 9. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Delfzijl

Dit rieten dak is gelegd door rietdekkersbedrijf B. Batema. Het dak is gelegd met 1e soort lang en vrij grof chinees riet, afkomstig uit de Qiqihar Zhalong. Dit riet is van superieure kwaliteit, uitermate geschikt voor een rieten dak als hierboven genoemd. De rietdekker heeft goed rieten dak gelegd, hard en strak gebonden en een keurige afwerking. Dakdikte onder ± 32 en boven ± 29 cm. Slijtlaag gemiddeld 14 cm. Kortom, een prachtig en zeer goed rieten dak. W. van Dijk, Rieten Dak Advies geeft dit dak een 9. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Kollum