Algen- en mosbestrijding

Algen en mos kunnen de levensduur van uw dak sterk verlagen. We raden u dan ook aan om uw dak regelmatig te controleren op mos- en algenvorming.

Hoe ontstaat mos- en algenvorming bij een rieten dak?

Mos en algen gedijen in een vochtige omgeving. Wanneer het regent kunnen bepaalde delen van uw rieten dak moeilijker drogen. Denk bijvoorbeeld aan delen die (grotendeels) in de schaduw zitten. Ook kunnen er plaatsen op uw dak ontstaan waar water blijft staan. Deze plekken zijn ook gevoeliger voor mos- en algenvorming.

Algen- en mosbestrijding op rieten daken

In principe heeft uw dak de eerste 10 tot 15 jaar vrijwel geen onderhoud nodig, behalve het behandelen tegen mos en algen. Inspecteer uw dak regelmatig, vooral op plekken waar water kan blijven liggen of plekken die langer nat blijven door schaduw. Bate Batema kan u helpen bij het bestrijden van mos en algen. Hiervoor gebruiken wij biologische bestrijdingsmiddelen. Het verwijderen van mos en algen met dit reinigingsmiddel moet regelmatig herhaald worden om een mooi grijs en egaal rieten dak te behouden.

 

 

Wilt u advies of hulp bij het bestrijden van mos en algen op uw rieten dak? Neem dan contact met ons op, wij helpen u hier graag bij.