Onderhoud voor uw rieten dak

Onderhoud aan rieten daken is nodig voor optimale levensduur van uw dak. Afhankelijk van de staat van uw dak geven we een advies om uw dak weer jaren mee te laten gaan.

Hoe onderhoud je een rieten dak?

Wanneer de eerste onderhoudsbeurt aan uw rieten dak nodig is hangt af van de dakhelling en de ligging van de woning. Hoe steiler het dak, des te minder het dak van weersinvloeden te verduren heeft. Ook bomen rond de woning zijn van invloed. Veel bomen betekent dat het dak veel in de schaduw staat. Hierdoor blijft het riet langer nat waardoor er sneller alg- en mosvorming ontstaat. Mocht uw dak volledig bedekt zijn met mos en algengroei, dan kan het afkloppen (schoonmaken) van uw dak een oplossing zijn. Na het afkloppen spuiten we uw dak in met een biologisch afbreekbaar middel dat de groei van mos en algen tegen gaat.

Groot onderhoud bij rieten dak

Ook bij groot onderhoud aan uw rieten dak helpen we u graag verder. Groot onderhoud betekent het opstoppen van gaten in het rietdek. Ook kunnen we waar nodig gaas over het dak spannen. Hiermee voorkomt u overlast van vogels op uw dak. Met een grote onderhoudsbeurt verlengt u de levensduur van uw rieten dak met 10 tot 15 jaar.

Restauratie rieten dak

Als uw rieten dak een flauwe helling heeft is er een verhoogde kans op het wegrotten van het riet. Is dit bij uw dak het geval? Dan helpen we u graag door het verrotte riet te vervangen door nieuw riet. Is uw dak ongeveer 5 jaar geleden gerietdekt op traditionele wijze en ontstaat er een groene alglaag? Dan adviseren wij de aanslag geheel te verwijderen en in te spuiten met biologische algendoder. Deze groene algenlaag wordt veroorzaakt door het ontbreken van een juiste dampremmende laag.

Kosten rieten dak vervangen

Heeft uw rieten dak zijn beste tijd gehad, en is het tijd om het dak helemaal te vervangen? Ook voor een nieuw rieten dak kunt u terecht bij Bate Batema. Lees meer over het plaatsen van een nieuw rieten dak op onze pagina over rietdekken.

Lees meer over rietdekken

Bespaar in onderhoudskosten, kies voor een kwaliteitsrietdekker

Onze klanten zijn blij met de lage onderhoudskosten aan hun rieten dak dat door ons is aangelegd. Wij maken gebruik van het hardste riet, wat in combinatie met passie en ervaring een kwalitatief hoogwaardig resultaat oplevert. Hiermee zorgen we dat onderhoudskosten tot een minimum beperkt worden. Om ons vakwerk aan te tonen laten we desgewenst ons geleverde werk certificeren door een onafhankelijke en gekwalificeerde partij. U kunt onze voorgaande certificaten bekijken op onze certificatenpagina.

Bekijk keuringscertificaten

Bate Batema

Dé rietdekker uit Friesland. We maken uitsluitend gebruik van kwaliteitsriet en doen er alles aan om de maximale levensduur uit een dak te halen. Bij ons geldt: afspraak is afspraak. Wij werken uitsluitend met mensen die hun vak verstaan en trots zijn op hun werk.

We bieden 10 jaar garantie op het riet en onze daken worden onafhankelijk gekeurd door de onafhankelijk keurmeesters.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, of wilt u ons riet eens vergelijken? We komen graag met u in contact.

Contactgegevens

Tillewei 6
9258 CN
Jistrum

E: info@batebatema.nl
T: 06 5131 5413

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.