Rietdekken

"Wij gebruiken uitsluitend gekeurd riet"

Rietdekken is een eeuwenoud ambacht wat niet verloren mag gaan. Daarom besteed Bate Batema veel aandacht aan ieder rieten dak. Wij willen dat ieder detail klopt, zodat u jarenlang kunt genieten van een rieten dak van uitstekende kwaliteit, en daardoor ook met minimale onderhoudskosten.

Levensduur van uw rieten dak

De levensduur van een rieten dak is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Bijvoorbeeld de hellingshoek van het dak, de kwaliteit van het gebruikte riet en het vakmanschap van de rietdekker. Wij adviseren om een dak onder de 45 graden niet met riet te dekken. Wij werken uitsluitend met de beste kwaliteit riet, RVS binddraad en verzonken spandraden. Al ons riet wordt getest op meerder eigenschappen voordat we het op uw dak leggen. Deze testrapporten hebben wij op verzoek beschikbaar. Onze jarenlange ervaring in het rietdekken en de hoge materiaalkwaliteit verhogen de levensduur van uw rietdak sterk.

Hoe werkt rietdekken?

Er zijn twee methodes die door rietdekkers worden gehanteerd bij het rietdekken. De eerste methode is rietdekken direct op de latten. Deze methode wordt geadviseerd bij rietdaken waar niet onder geleefd wordt, omdat de isolatiewaarde van deze daken minder goed is. De andere methode is rietdekken op platen (schroefdak) incl. dampdicht folie. De folie voorkomt condensvorming tussen het riet en de platen waardoor het dak beschadigd. We adviseren deze manier van rietdekken bij daken waar onder gestookt wordt. Ook biedt deze tweede manier van rietdekken verschillende voordelen zoals:

  • Brandveiliger
  • Energiebesparend (hogere isolatiewaarde)
  • Lagere verzekeringspremie (kan verzekerd worden als dakpannen)
  • Subsidie mogelijk voor het rietdekken (gasbedrijf)

Wij kunnen rietdekken voor u verzorgen op zowel latten als schroefdak. Wilt u meer weten over rietdekken voor uw pand? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Wat kost een rieten dak?

De kosten van een nieuw rieten dak zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wilt u bijvoorbeeld het riet leggen op laten, of op een schroefdak? Ook de kwaliteit van het riet heeft invloed op de prijs, net als de oppervlakte van het dak. Wilt u de exacte prijs weten voor het rietdekken van uw dak door Bate Batema? Neem dan gerust contact op, we komen graag een keer langs om een prijsindicatie te kunnen geven.

Dit rieten dak is gelegd door rietdekkersbedrijf B. Batema. Het dak is gelegd met 1e soort lang en vrij grof chinees riet, afkomstig uit de Qiqihar Zhalong. Dit riet is van superieure kwaliteit. Door de lengte uitermate geschikt voor een rieten dak als hierboven genoemd. De rietdekker heeft goed strak werk geleverd, een zeer goed gesloten dak met een prachtige stoppel. Goed gebonden en een hard rieten dak. De hoeken zijn voorzien van stormsteken ook de breeuwen. Dakdikte onder ± 32 en boven ± 29 cm. Slijtlaag gemiddeld 14 cm. Kortom, een prachtig en zeer goed rieten dak. W. van Dijk, Rieten Dak Advies geeft dit dak een 9. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Delfzijl

Het rieten dak is gelegd met Chinees riet. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge en droge winters is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte, wat het riet waterafstotend maakt. Rietdekker Bate Batema heeft een uitmuntend stukje werk geleverd. Dit is een moeilijk dak met veel onderbrekingen, het is een echt plaatje geworden. 

De dakdiktes zijn  ± 30 cm onderaan en 28 cm bovenaan.  De slijtlaag is 12-13 cm, uitmuntend goed. Het gehele rieten dak is met zorg gelegd. Vlak en zeer strak werk. Metselwerk van de nok is keurig uitgevoerd. Ik heb nergens onvolkomenheid kunnen ontdekken. Dit rieten dak krijgt een absolute 10.]

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Tynaarlo

Dit rieten dak is gelegd door rietdekkersbedrijf B. Batema. Het dak is gelegd met 1e soort lang en vrij grof chinees riet, afkomstig uit de Qiqihar Zhalong. Dit riet is van superieure kwaliteit, uitermate geschikt voor een rieten dak als hierboven genoemd. De rietdekker heeft goed rieten dak gelegd, hard en strak gebonden en een keurige afwerking. Dakdikte onder ± 32 en boven ± 29 cm. Slijtlaag gemiddeld 14 cm. Kortom, een prachtig en zeer goed rieten dak. W. van Dijk, Rieten Dak Advies geeft dit dak een 9. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Kollum

Het riet is gelegd op dampdichtfolie met daarop 18mm spanoplaat. Het riet heeft een R waarde van 4.2 en een brandveilig dak. Het riet is afkomstig uit N.O. China, natuurgebied Zhalong-Qiqihar. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge, dus droge winters, is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte wat het riet waterafstotend maakt, het beste riet wat er nu te koop is. 

Het rieten dak is gebonden met dubbel gegalvaniseerd draad en RVS binddraad. Op de hoeken zijn stormsteken gezet, wat het rieten dak zeer stijf maakt. Het gele rieten dak heeft een zeer strakke maat met een dikte van 30-32 cm en een 14cm slijtlaag. Alles ruim voldoende. Er zijn tevens drie dakramen ingedekt wat er mooi en vakkundig uitziet. De nokvorsten zijn strak en vakkundig aangebracht en gevoegd met mortel, onder de pannen een strook gaas wat de mortellaag wapent. Het gehele rieten dak ziet er vlak en strak uit, zichtlijnen zijn recht en een keurige afwerking. 

Een uitermate vakkundig gelegd rieten dak en topkwaliteit. Dit garandeert een rieten dak met een lange levensduur. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Jistrum

Dit riet is afkomstig uit N.O. China, natuurgebied Zhalong-Qiqihar. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge, dus droge winters, is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte wat het riet waterafstotend maakt. Het rieten dak is voldoende vastgebonden met dik draad en RVS binddraad. Op de hoeken en breeuwen zijn stormsteken aangebracht. 

Alle vlakken zijn onderaan 30 en bovenaan 28 cm met een slijtlaag van 10-12 cm. Ruim voldoende. Een rieten dak behoort vlak te worden opgeleverd. Dat is met dit rieten dak goed gelukt, strak en vlak uitgevoerd. Dakramen zijn vakkundig ingedekt, waar nodig voldoende ruimte voor afwatering. Tevens is de loodafwerking netjes en vakkundig uitgevoerd. Een vakkundig gelegd rieten dak wat jaren mee zal gaan. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Zeijen

Dit riet is afkomstig uit N.O. China, natuurgebied Zhalong-Qiqihar. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge, dus droge winters, is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte wat het riet waterafstotend maakt. Het rieten dak is voldoende vastgebonden met dik draad en RVS binddraad. Op de hoeken en breeuwen zijn stormsteken aangebracht. Alle vlakken zijn onderaan 30 en bovenaan 28 cm met een slijtlaag van 10-12 cm. Ruim voldoende. 

Een rieten dak behoort vlak te worden opgeleverd. Dat is met dit rieten dak goed gelukt, strak en vlak uitgevoerd. Dakramen zijn vakkundig ingedekt, waar nodig voldoende ruimte voor afwatering. Tevens is de loodafwerking netjes en vakkundig uitgevoerd. Dit rieten dak is vakkundig gelegd met buitengewoon goed riet. Vakwerk met een hoofdletter. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Meeden

Keuring van uw rieten dak

Aan een foto van een nieuw rieten dak kunt u helaas niet zien of er goed riet is gebruikt en of het dak duurzaam is gedekt. Daarom laten wij onze rieten daken desgewenst keuren door een onafhankelijke partij, zodat wij ook hier kunnen aantonen dat wij echt vakwerk leveren. Bent u benieuwd naar de inhoud van een keuringsrapport? U kunt de rapporten bekijken op onze certificatenpagina.

Bekijk certificaten

Een rieten dak van Bate Batema

Rietdekken door Bate Batema is in eerste instantie een beetje duurder, maar dit betaalt zich later zeker terug in veel lagere onderhoudskosten en een langere levensduur van uw dak. Dit leggen wij u graag uitgebreid uit tijdens een persoonlijk gesprek. Ook laten we u graag ons riet zien, zodat u zelf de kwaliteit kunt ervaren. U kunt zelfs het riet opsturen naar Nutrilab om een testrapport op te vragen. Wilt u meer weten over het plaatsen van een nieuw rietdak? Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Bate Batema

Dé rietdekker uit Friesland. We maken uitsluitend gebruik van kwaliteitsriet en doen er alles aan om de maximale levensduur uit een dak te halen. Bij ons geldt: afspraak is afspraak. Wij werken uitsluitend met mensen die hun vak verstaan en trots zijn op hun werk.

We bieden 10 jaar garantie op het riet en onze daken worden onafhankelijk gekeurd door de onafhankelijk keurmeesters.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, of wilt u ons riet eens vergelijken? We komen graag met u in contact.

Contactgegevens

Tillewei 6
9258 CN
Jistrum

E: info@batebatema.nl
T: 06 5131 5413

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.