Details van ons rietdekvakmanschap

Iedere woning, schuur of garage is anders. Door de vorm, door de omgeving of door andere factoren. Dit maakt uw plek uniek, en daarom houden wij hier graag rekening mee bij het rietdekken van uw dak. We lichten graag een paar van de mogelijkheden voor u uit, maar vraag ons ook zeker naar de opties voor uw situatie.

Brandbeveiliging voor uw rieten dak

Hieronder ziet u gedetailleerde afbeeldingen van een rieten dak met brandbeveiliging in de vorm van een sprinklerinstallatie. Deze installatie werkt met sensoren die een eventuele brand opsporen. Wanneer het systeem een te hoge warmtebron waarneemt, dan wordt de installatie in werking gesteld.

Speciale wensen voor uw rieten dak

Natuurlijk kunnen wij ook aan speciale wensen voldoen, zoals u hier onder ziet, in de vorm van een trapje voor de kat. In dit geval voorkomt het natuurlijk beschadiging van het nieuwe dak.

Staan bepaalde objecten in de weg?

Omdat het zonde is bepaalde objecten in de directe omgeving van uw huis te verwijderen, kijken wij altijd naar een alternatieve oplossing. Hieronder ziet u het voorbeeld van een boom, we dekken het dak gewoon om de boom heen. Heeft u een soortgelijke situatie? We denken ook graag met uw situatie.

Staat uw wens er niet tussen, maar wilt u wel graag een rieten dak van Bate Batema? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee om het mooiste rieten dak voor u te realiseren.

Bekijk onze keuringsrapporten

Dit riet is afkomstig uit N.O. China, natuurgebied Zhalong-Qiqihar. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge, dus droge winters, is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte wat het riet waterafstotend maakt. Het rieten dak is voldoende vastgebonden met dik draad en RVS binddraad. Op de hoeken en breeuwen zijn stormsteken aangebracht. Alle vlakken zijn onderaan 30 en bovenaan 28 cm met een slijtlaag van 10-12 cm. Ruim voldoende. 

Een rieten dak behoort vlak te worden opgeleverd. Dat is met dit rieten dak goed gelukt, strak en vlak uitgevoerd. Dakramen zijn vakkundig ingedekt, waar nodig voldoende ruimte voor afwatering. Tevens is de loodafwerking netjes en vakkundig uitgevoerd. Dit rieten dak is vakkundig gelegd met buitengewoon goed riet. Vakwerk met een hoofdletter. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Meeden

Het rieten dak is gelegd met Chinees riet. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge en droge winters is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte, wat het riet waterafstotend maakt. Rietdekker Bate Batema heeft een uitmuntend stukje werk geleverd. Dit is een moeilijk dak met veel onderbrekingen, het is een echt plaatje geworden. 

De dakdiktes zijn  ± 30 cm onderaan en 28 cm bovenaan.  De slijtlaag is 12-13 cm, uitmuntend goed. Het gehele rieten dak is met zorg gelegd. Vlak en zeer strak werk. Metselwerk van de nok is keurig uitgevoerd. Ik heb nergens onvolkomenheid kunnen ontdekken. Dit rieten dak krijgt een absolute 10.]

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Tynaarlo

Dit rieten dak is gelegd door rietdekkersbedrijf B. Batema. Het dak is gelegd met 1e soort lang en vrij grof chinees riet, afkomstig uit de Qiqihar Zhalong. Dit riet is van superieure kwaliteit, uitermate geschikt voor een rieten dak als hierboven genoemd. De rietdekker heeft goed rieten dak gelegd, hard en strak gebonden en een keurige afwerking. Dakdikte onder ± 32 en boven ± 29 cm. Slijtlaag gemiddeld 14 cm. Kortom, een prachtig en zeer goed rieten dak. W. van Dijk, Rieten Dak Advies geeft dit dak een 9. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Kollum

Het riet is gelegd op dampdichtfolie met daarop 18mm spanoplaat. Het riet heeft een R waarde van 4.2 en een brandveilig dak. Het riet is afkomstig uit N.O. China, natuurgebied Zhalong-Qiqihar. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge, dus droge winters, is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte wat het riet waterafstotend maakt, het beste riet wat er nu te koop is. 

Het rieten dak is gebonden met dubbel gegalvaniseerd draad en RVS binddraad. Op de hoeken zijn stormsteken gezet, wat het rieten dak zeer stijf maakt. Het gele rieten dak heeft een zeer strakke maat met een dikte van 30-32 cm en een 14cm slijtlaag. Alles ruim voldoende. Er zijn tevens drie dakramen ingedekt wat er mooi en vakkundig uitziet. De nokvorsten zijn strak en vakkundig aangebracht en gevoegd met mortel, onder de pannen een strook gaas wat de mortellaag wapent. Het gehele rieten dak ziet er vlak en strak uit, zichtlijnen zijn recht en een keurige afwerking. 

Een uitermate vakkundig gelegd rieten dak en topkwaliteit. Dit garandeert een rieten dak met een lange levensduur. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Jistrum

Dit riet is afkomstig uit N.O. China, natuurgebied Zhalong-Qiqihar. Hier is geen watervervuiling. Tevens door de zeer strenge, dus droge winters, is dit een goed klimaat voor riet. Dit riet heeft een hoog lignine gehalte wat het riet waterafstotend maakt. Het rieten dak is voldoende vastgebonden met dik draad en RVS binddraad. Op de hoeken en breeuwen zijn stormsteken aangebracht. 

Alle vlakken zijn onderaan 30 en bovenaan 28 cm met een slijtlaag van 10-12 cm. Ruim voldoende. Een rieten dak behoort vlak te worden opgeleverd. Dat is met dit rieten dak goed gelukt, strak en vlak uitgevoerd. Dakramen zijn vakkundig ingedekt, waar nodig voldoende ruimte voor afwatering. Tevens is de loodafwerking netjes en vakkundig uitgevoerd. Een vakkundig gelegd rieten dak wat jaren mee zal gaan. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Zeijen

Dit rieten dak is gelegd door rietdekkersbedrijf B. Batema. Het dak is gelegd met 1e soort lang en vrij grof chinees riet, afkomstig uit de Qiqihar Zhalong. Dit riet is van superieure kwaliteit. Door de lengte uitermate geschikt voor een rieten dak als hierboven genoemd. De rietdekker heeft goed strak werk geleverd, een zeer goed gesloten dak met een prachtige stoppel. Goed gebonden en een hard rieten dak. De hoeken zijn voorzien van stormsteken ook de breeuwen. Dakdikte onder ± 32 en boven ± 29 cm. Slijtlaag gemiddeld 14 cm. Kortom, een prachtig en zeer goed rieten dak. W. van Dijk, Rieten Dak Advies geeft dit dak een 9. 

Bekijk het project en keuringsrapport

Keuringsrapport rietdekken Delfzijl

Bate Batema

Dé rietdekker uit Friesland. We maken uitsluitend gebruik van kwaliteitsriet en doen er alles aan om de maximale levensduur uit een dak te halen. Bij ons geldt: afspraak is afspraak. Wij werken uitsluitend met mensen die hun vak verstaan en trots zijn op hun werk.

We bieden 10 jaar garantie op het riet en onze daken worden onafhankelijk gekeurd door de onafhankelijk keurmeesters.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, of wilt u ons riet eens vergelijken? We komen graag met u in contact.

Contactgegevens

Tillewei 6
9258 CN
Jistrum

E: info@batebatema.nl
T: 06 5131 5413

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.